Innskriving til konfirmantundervisning, andre år -for ungdommer født i 2003 eller tidligere.

Fra og med høsten 2014 går konfirmantundervisningen over to år.

Vi inviterer alle ungdommer, sammen med foreldre til et kort orienteringsmøte med påmelding til FERMINGENS SAKRAMENT i St. Birgitta menighetssalen fredag 1. september kl. 18.00.

Forberedelsen til fermingens sakrament går over to år og begynner i 8. klasse. De som ikke har gått 8. klasse, må følge undervisningen for 8. klasse (på lørdager) samtidig som de går til konfirmantundervisning, hvis de vil bli konfirmert på våren 2018.

Kirkens sakramenter er frukten av Kristi frelsende offer på korset. Så sakramentene er alltid tilknyttet til troen og det åndelige liv, ikke med det verdslige liv. Noen katolske foreldrene og flere konfirmanter forstår ikke det. Vi har syv sakramenter. Sakramentene som innvier kristenlivet – dåp, ferming, Eukaristi. Sakramenter som helbreder- bot og sykesalving og sakramenter som står til tjeneste for de troendes fellesskap og sendelse – ordinasjon og ekteskap. Sakramentene berører alle de viktige tidspunkter i det kristne liv. Alle sakramenter er rettet mot Eukaristien « som mot sitt egentlige mål». For å motta det på en fruktbar måte, må konfirmanten være i nådens stand. Derfor forbereder vi dem med Eukaristien, undervisning og åndelige aktiviteter.

I Den katolske kirke har du anledning til å motta fermingens sakrament når du har fylt 15 år og har fått tilstrekkelig undervisning, og viktigst: Når du selv mener at du er moden til å bli et aktivt medlem i menigheten. Konfirmasjonen er et sakrament som styrker deg i troen og hjelper deg til å begynne et aktivt liv i Kirken. Kirken trenger deg, men du må selv velge Kirken.

For å kunne velge Kirken og konfirmasjonen, må du lære hva Kirken står for, hva konfirmasjonen innebærer og hva det betyr å tro på Jesus Kristus. Det er derfor vi har konfirmasjonsundervisningen. Først etter at du har deltatt i denne undervisningen, og i de hellige messer, får du et grunnlag for å velge om du vil la deg konfirmere nå, eller utsette det til senere.

Forberedelsen til konfirmasjonen består av to deler:

1) Deltakelse i menighetens søndagsmesser:

Søndagsmesse er en selvfølge (og plikt) for alle katolikker. 1. KIRKENS BUD : På søndager skal du delta i Messen og på festdager likeledes ( 2 Mos 20, 8-11). Så konfirmanter må kunne dokumentere at de har deltatt i hver søndagsmesse.

2) Undervisning:

Undervisningen for konfirmantgruppen går to torsdager i måneden, med start kl. 18.00 med messe og sakramentsandakt, og påfølgende undervisning som slutter kl. 20.30. Undervisningen er obligatorisk.

Her er de datoene for undervisning skoleåret 2017/2018:

7.september

21.september

5.oktober 19.oktober

9.november

16.november

7.desember

14.desember

11.januar

25.januar

8.februar

15.februar

1.mars

15.mars   

5. april

12. april

24.april øvelse

28.april kl. 12.00 Ferming

Konfirmanthelger, ungdomsmesse og andre aktiviteter.

blir to helger for konfirmanter i løpet av året. Datoene er fredag 24. november – søndag 26. november 2017 og fredag 23. februar – søndag 24. februar 2018. Disse er obligatoriske og en del av undervisningen.

Konfirmantleir i påsken.

Det er konfirmantleir i OKB i regi av NUK.

Konfirmantleiren vil være i påsken fra palmesøndag 25. mars til 1. påskedag 1. april 2018. Deltageravgift er kr. 1.900,00. Menigheten dekker 50% av deltageravgiften etter kvittering for betalt deltageravgift. Leirsted er ennå ikke fastsatt. Mer informasjon om dette etter nyttår. Her kan du oppleve påskemysteriet og få mange nye, katolske venner. Leiren er en obligatorisk del av konfirmantopplegget.

Norges Unge Katolikker

Konfirmantkatekesen er medlem av Norges Unge Katolikker (NUK), og alle som deltar blir automatisk også medlem i NUK. Hvis du ikke ønsker å stå som medlem av NUK krysser du av i det vedlagte skjemaet. Biskopen og sogneprest anbefaler alle å være medlemmer av Norges Unge Katolikker. Som medlem får du blader og rabatter på leirer. Medlemskapet gjør at vi får mer penger fra menighetens kommuner og dermed mer penger til konfirmantarbeidet. Prisen for å delta i konfirmantforberedelsene er den samme, enten du ønsker å være medlem i NUK eller ei.

For mer informasjon om NUK, se www.nuk.no

Betaling

For alle konfirmanter ber vi om et bidrag på kr. 750,- pr. skoleår. Beløpet skal betales ved påmelding til konto: 1503.19.45078. Merk giroen med ”KONFIRMANTENS FULLE NAVN” og ”konfirmasjon”. I betalingen inngår ett års medlemskap i Norges Unge Katolikker (NUK), undervisningsmateriell, konfirmanthelger og gaver. For familier med presset økonomi kan det gjøres særavtaler. Økonomi skal IKKE være en hindring til deltagelse i konfirmantopplegget. Ta kontakt med pater Jagath.

Foreldremøte fredag 23. februar kl. 18.30.

Fermingens sakrament er lørdag 28. april 2018, kl. 12.00.

Fyll ut det vedlagte påmeldingsskjemaet og ta det med på orienteringsmøtet fredag 1. september!

Dersom du ikke er døpt i St. Birgitta kirke, må du også ta med kopi av dåpsattest.

Fadder må være katolikk, over 16 år, fermet og må levere kopi av fermingsattest.

Katolsk fadder:

Hvorfor katolsk fadder?

Rollen som fadder er å ta ansvar for å instruere barnet i troen, spesielt hvis foreldrene svikter i denne plikten. Fadderen må ha fylt 16 år . Fadderen må være en katolikk som har mottatt sakramentene, den hellige nattverd og konfirmasjon, og « fører et liv i harmoni med tro og den rollen som skal gjennomføres .» Dessuten kan fadderen ikke hindres av noen kanonisk straff. Ideelt sett bør fadderen ved dåpen også være fadderen ved konfirmasjonen. Vær oppmerksom på at mor og far til barnet ikke kan være fadder. Fadderen er, ifølge av katolske kirke rett, en åndelig veileder til fadderbarn. Fadderen må også leve et åndelige liv og være god eksempel til fadderbarn og samfunnet. ( Jfr. kirkeloven , nr. 874,1 ) .

Leder for undervisningen er pater Jagath.

For mer informasjon kontakt pater Jagath. Kontortlf.: 69 30 15 22, mobilnr: 414 68 740.

Med vennlig hilsen

Jagath P. Gunapala, OMI (sogneprest)

Brevet i pdf:  Innskrivning konfirmant 2018

Fermingsmelding: OKB Skjema Fermingsmelding

Innelding i katekesen: Innmeldingkatekesen2017-enkel